Over mij

Van toen naar nu

Op 9-jarige leeftijd begon ik met cellospelen. Van 1984-1991 studeerde ik aan de Conservatoria van Utrecht, Leeuwarden en Wenen. Bij L. Benjamins, E. Arizcuren, J. Prchal en Frau Prof. A. May. Daarna combineerde ik het remplaceren in Nederlandse orkesten met lesgeven.

Diverse orkest- en theaterproducties  brachten me in zalen en op bijzondere locaties. Op dit moment bestaan mijn werkzaamheden uit het lesgeven en spelen in verschillende (kamermuziek) ensembles.

Lessen

In Bergen en Den Haag geef ik privéles aan kinderen en volwassenen. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan het kunsteducatiecentrum Triade in Den Helder en Muziek en Dansschool Heiloo.

Het is inmiddels een breed didactisch spectrum geworden: van het allereerste kennismaken tot talentontwikkeling. Nascholing vanuit de kunsteducatiecentra heb ik altijd als kans gezien om me verder te ontwikkelen. Daaruit zijn diverse projecten ontstaan waar ik graag aan meewerk en ontwikkel.

 

Concerten

Mijn voorkeur ligt in het spelen in kleine ensembles. Veelal met originele programmering. Dat vraagt om eigen organisatie activiteiten, die ik ten volle benut.

Sinds 2018 werk ik graag mee aan projecten waar naar andere vormen van communicatie samen met muziek en beweging gezocht wordt Naar andere vormen van werken met groepen, zowel bij kinderen als volwassenen. Openstaan om nieuwe vormen te creëren, nieuwe ruimte’s te laten ontstaan, traditionele vormen “om” te vormen.

In 2020 is TRIO ICI opgericht.

Bestaande uit Ingrid Stijsiger, zang; Colet Nierop, harp en Irene van den Heuvel, cello

We combineren in onze programma's muziek met teksten en beelden.

In 2021/2022 traden we op met de programma's "Een Kerstvertelling" en " Moederliefde". Ook in december 2023 staan een aantal optredens gepland.

Voor informatie hierover kunt U ons mailen en ook vinden via Facebook.

 

Andere ervaringen

Redactionele ervaring kreeg ik als redactielid van de ARCO. Een tijdschrift voor strijkdocenten in Nederland. Vanaf 2000 lidmaatschap ESTA (European String Teacher Association).
Bestuurlijke ervaring kreeg ik o.a. bij de Jeugdcommissie van TC Bergen.
Ontvangst Comité Den Haag van het NSO (Nederlands Studenten Orkest) en mijn lidmaatschap van Ladies’ Circle Alkmaar in de jaren 2003-2010.
In 2013 richtte Ellen van Kaam en ik The Next Circle op, als vervolg op de Ladies’ Circle voor vrouwen boven de 45.
Van 2010-2014 was ik lid van het Vrouwen Netwerk Bergen.

Vervanging van een collega in de Amstelveense Muziekschool deed ik in 2012 en 2015.

Vanaf april 2014 ben ik lid van de NTB (Nederlandse Toonkenaars Bond). Voorheen de KNTV.

Vanaf november 2014 tot en met maart 2018 was ik bestuurslid van het NJSO (Nederlands Jeugd Strijk Orkest)

Van september 2018 tot maart 2022 was ik lid van de Daames van Bergen.

In maart en mei 2019 gaf ik twee lezingen met de titel 'De kracht van muziek'.

 

Vanaf maart 2020 tot juli 2022 was ik in de O.R. (Ondernemings Raad) van Triade in de functie van secretaris.

Van juli 2020 tot en met december 2023 was ik bestuurslid van de Stichting Huub Oosterhuis Fonds te Amsterdam, eveneens in de functie van secretaris.
Irene van den Heuvel

Bergen, Noord-Holland
E-mail: i.vandenheuvel@quicknet.nl
Mobiel: (0031) – (0)6 141 00 311Disclaimer: niets uit deze website mag zonder toestemming vooraf gedupliceerd worden.